Olen varmaan jo joskus teini-iässä päättänyt, että sitten joskus vanhempana teen itselleni hienon nukkekodin.  Ajatus on varmaan tullut päähäni joistain elokuvista, joissa on vilahdellut vanhoja sisustuksellisia nukketaloja.

Noin vuosi sitten ostimme äitini kanssa tytölleni 3v-syntymäpäivälahjaksi vaaleanpunaisen nukkiksen Piirongista. Mielestäni talo oli -ja on- epäkäytännöllinen noin pienelle, mutta äitini tahtoi varmaan " vain parasta pikku prinsessalle" (ainoa tyttö kaikkiaan viidestä lapsenlapsesta:)). Olin jo ehtinyt hankkia jemmaan yhden talonmuotoisen hyllykön tyttärelleni nukkekodiksi (toimii nykyisin vain hyllykkönä):

1353709.jpg
Tätä ajattelin ensin tytön nukkekodiksi...

No, joka tapauksessa Piironginkin talo sitten hommattiin hyvissä ajoin ennen 3-v synttäreitä.
Siitä alkoi minun unettomat yöt, kun surffailin ihanissa nukkekotiblogeissa ja nettiputiikeissa. Löysin niin sanotusti uuden maailman ;). Tein huonekalutilauksia sekä väsäsin mm. sohvan ja nojatuolin itse.

1353718.jpg
Tapetit ovat jo rispaantuneet

Kun talopaketti saapui, tapetoin seinät rautakaupasta saadulla tapettimallikansion tapeteilla. Maalailin, "lasitin" ja listoitin ikkunanpieliä. Maalasin ja kokosin portaita. Kiinnitin verhot ja -tangot.  Koska kaikki taloon liittyvä oli tottakai erittän hyshys,  tämä tapahtui vasta iltaisin, lasten nukkumaan menoajan jälkeen.

1353480.jpg

Synttärit tuli ja meni. Tyttö kyllä piti nukkiksestaan, mutta kuten etukäteen arvelinkin, sillä leikkiminen on jäänyt toistaiseksi aika vähiin. Joitain tavaroita on mennyt "korjattavien laatikkoon" -osin kahden veljen toimesta- odottamaan tytön kiinnostuksen heräämistä. Toki talolla välillä leikitään, mutta lähinnä se toimii tätä nykyä enemmän tyttären huoneen koristuksena.

Joka tapauksessa tyttären taloa väsätessä ajatus siitä ihan omasta nukkekodista alkoi tulla kirkkaammaksi. Kesällä aloin keräillä itselleni tarvikkeita omaan nukkikseen ja odottelemaan, josko vaikka joskus syksyllä jostain tulisi hyvä "talotarjous" eteen...