Lattioidenlaiton ja tapetoinnin jälkeen oli vuorossa valaistus. Kattovalaisinten johtojen kiinnitykseen katossa käytin ikkunoiden kiinnityksestä ylijäänyttä kapeaa kaksipuoliteippiä. Ohuen läpikuultavana toimii mielestäni tässäkin hyvin.

Valot!
1363422.jpg

Ruokasalin valaisin retkottaa lattialla rikkinäisine lamppuineen. Ja pohjakerroksen lattiapäällysteet ovat irrallaan.


Huonejärjestys alhaalta ylös:
Pohjakerroksessa iso keittiö ja eteinen; 2.krs ruokasali ja salonki tms; 3.krs olohuone ja ehkä työhuone, ullakolla makuuhuone ja pieni kylpyhuone.

 

Olin hankkinut valaisimia jo ennen varsinaisen nukkekodin laittoa. Niitä sitten säilyttelin huolettomasti kylmässä vintissämme… No, asennuksen jälkeen valaisimet toimivat moitteettomasti… Siis tietenkin kaikki muut paitsi se hienoin ruokasalin kattokruunu; jossa paloi tasan yksi lamppu viidestä… Tässä valaisimessa kaikki lamput olivat kiinni niin tiukasti, ettei niitä saanut irti kuin pihdeillä –minkä seurauksena kolme lamppua hajosi varovaisuudesta huolimatta käsiin (puolustelen itseäni sen verran, että kaksi niistä hajosi miehelläni)… Kaikkien lamppujen kannat olivat ikään kuin hapettuneet, mikä ilmeisestikin aiheutti kiinnijuuttumisen. Ja hapettuminen- se varmaankin johtui kuukausien säilömisestä lämpötilaltaan ja kosteudeltaan vaihtelevassa vintissä… Huoh, tästäkin varmaan joku viisaampi ottaisi opikseen. No, varalamppuja onneksi voi aina hommata lisää…

Pohjakerrokseenkin on olemassa valaisimet, mutta niiden asennus saa odottaa 2v. kuopuksen kasvamista… Siihen asti laittelen nukkekotiani muuten.

Seuraavana pitäisi laittaa kattolistat. Mutta kun ei ole sitä pientä jiirilaatikko eikä pikkusahaa… Nettikaupoissa olen niitä joskus nähnyt, mutta eipä näy enää… Mrrr…