Viisi-kuusi vuotta sitten sain mieheltäni syntymäpäivälahjaksi kuvassa olevan vanhan "Ameriikan arkun". Olimme edellisenä päivänä käyneet vanhain tavarain kaupassa, jossa ihastuin siihen heti kun sen näin. Arkku kuitenkin jäi kaupaan ja olikin suuri yllätys, kun seuraavana päivänä, joka siis oli syntymäpäiväni, mies raahasi sen samaisen kirstun meille kotiin!
Arkun ympärillä on mennyt ilmeisestikin aikoinaan nahkahihnat, jotka joku on jossain vaiheeessa leikannut pois. Onhan se muutenkin hieman kolhiintunut ja "elämää nähnyt" mutta ikäisekseen mielestäni suht hyvin säilynyt ;)

1974766.jpg

Nukkekotiharrastuksen aloitettuani on haaveenani ollut tehdä tuosta rakkaasta arkusta joskus mini-versio. Parina iltana tällä viikolla sitten mittailin ja näpertelin ja sain haaveeni toteutettua! Ainakin toistaiseksi tämäkin arkku saa olla ilman nahkahihnojaan.

1974788.jpg

Materiaaleina käytin mapin kantta (josta sai hyvin lähelle alkuperäistä muistuttavan pinnan arkkuun), mustaa piirustuspaperia,  kahvitikkuja, maaleja ja lakkaa, sekä pikkupalat nahkaa kahvoissa ja saranoissa.

alkuvaihe:
1974781.jpg

Vanhassa arkussa on kannen sisäpuolella talvista maisemaa esittävä kuva. Eikös olekin aika viktoriaaninen tunnelmaltaan? ;)

1974795.jpg

Pikku-arkuun printtasin kuvan täältä. Vasta myöhemmin tajusin, että olisin helposti voinut "kopioida" tuon alkuperäisen kuvan. Eipä kuvan vaihto kyllä ole myöhäistä vieläkään :)

1974803.jpg

1974809.jpg
Siinä ne ovat. Uusi ja vanha. Pieni ja suuri. Sylikkäin.


Muoksista:
Vaihdoin pikku-kirstuun sittenkin sen kuvan, kun rupesi niin vaivaamaan. :) Nyt on siis molemmissa arkuissa samanlaiset kuvat. Lisäsin myös tuollaisen nauhan, että kansi jää ylös, kun arkun avaa.

1976027.jpg